sovmorgon

Imorse gick Mattias upp med Inez, igen=) Han har gjort det hela veckan nu när jag inte har mått bra. Känner att när det gör så himla ont i halsen som det gör nu så är det skönast att sova, så man inte märker av skiten.
Jag gick upp för en halvtimma sen, och då hade den lilla somnat. Så det här blev ju en väldigt lugn morgon för mej=)
Tänkte att jag skulle ta med med Inez sen och åka till Torsö och vara där tills ikväll. Så kan Mattias få lite vila han också.

Så nu ska jag väl passa på att föra över alla kort och grejer från min gamla dator till denna nu medans Inez sover=)


Hästhimlen

Mamma ringde igår och berättade att Fonzie, som har haft lite kolikbesvär i ett par dagar, fick jätteont igår igen så veterinären fick komma och avliva honom=( 31 år gammal blev han, han hade en bra liv. Har varit hos samma ägare sedan tre års ålder. Inte många hästar som har det så=)

Ringde till sjukhuset imorse för jag kände att den här skiten aldrig släpper, och det är ju inte så konstigt. När jag var där på middagen idag så tog dom lite prover på mej. Och det konstaterades halsfluss och bihåleinflammation=/ Inte konstigt att jag har mått piss. Men fick iaf antibiotika nu som jag ska äta. 2 tabletter 3 gånger om dagen i 3 dagar. Sen 2 tabletter 2 gånger om dagen tills alla är slut. Förhoppninsvis så känns det bättre till nyår. Vore ju trevligt om man kunde äta då utan att det gör tokont när vi ska laga massa god mat=)

Gick förresten iväg till stan förut och köpte mej en ny dator. Den gamla laddar inte ordentligt, och så blir den överhettad hela tiden och stänger av sej. Är så trött på det nu så då fick det bli en ny. En Compaq blev det. Så nu behöver jag inte ställa halva datorn utanför bordet bara för att den inte ska överhettas längre. Känns skönt!

Kort

Ja nu tänkte jag lägga upp lite bilder på en del av alla fina julklappar.


Inez fick en jättestor Tiger av gammelmorfar, den tyckte hon var skitkul att slå på=P


Fast lådan som den låg i var också ganska kul=)




Thumbnail Thumbnail
Hemmastickade tröjor från gammelmormor och morfars sambo. Jättefina!!



En liten väska som man kan öppna och i den finns det massa skoj från bondgården=)





Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Thumbnail Thumbnail Thumbnail



Två stycken badlakan med luva=)
Sen är det lite mer grejer som hon fick också, men jag glömde ta kort på dom.



Jag fick den här lampan av mamma som jag hade önskat mej=)



Och den här ljusstaken också=)

Orkade inte ta kort på fler grejer=P

Jävla skitjuldag

Ja det är det verkligen. Hade ju planerat att gå ut ikväll. Men självklart så får jag ju ett bakslag på min jävla förkyldning, har så ont i bihålorna att jag knappt kan tugga, ont i halsen och feber. Så himla typiskt och så himla tråkigt. Hade ju verkligen ett fram emot att få gå ut, och att få festa lite med Malin och dom igen. Har ju inte gjort det sen Törebodafestivalen för 1½ år sedan.
Ja ja, nu får det väl vara färdiggnällt.

Julen har iaf varit bra trots att jag har varit sjuk. Har fått jättefina julklappar. Fär att inte tala om allt fint som Inez fick. Herregud, vi hade ju med oss 5 eller 6 stycken jättestora kassar proppfulla med julklappar när vi kom hem igår kväll. Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder imorn, om jag orkar.
Dagen har mest spenderats i soffan så hoppas verkligen att morgondagen blir bättre.

I eftermiddags kom mamma och pappa och hämtade Inez, och då följde jag med till Torsö.
Sen skjutsade pappa hem mej kl 22. Men Inez är kvar på Torsö iaf. Känner att jag inte orkar med henne nu när Mattias jobbar. Hon var så duktig nu ikväll och lekte titut med sej själv och hade skitkul. Såg jätteroligt ut=) Mamma och jag hade gjort iordning med massa stora kuddar och filtar på golvet, så vi låg där och kollade på teve. Och Den lilla tyckte att det var toppen. Så hon somnade så snällt  när hon fick vara med. Lilla gumman=)
Hon började förresten att sitta själv jättelånga stunder igår, och ännu mer idag. Hon har liksom börjat fatta att hon måste ta emot sej med handen om hon börjar vingla, och att hon inte kan sitta typ dubbelvikt. Häftigt vad fort det går när dom väl lär sej något.

Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla färdigt på Natt På Museet=)

Sjuk

Jag har inte orkat blogga nu på ett par dagar, har inte varit på topp. Jag har åkt på en dunderförkyldning med ont i halsen och bihålorna och feber. Så Man kan väl säga att det inte har hänt sådär supermycket precis.

Idag har iaf Inez varit hos min morfar och hans sambo undertiden Mattias jobbade, kände att jag inte riktigt orkade med att leka med henne. Hon blir ju så himla arg när man bara sitter och inte underhåller henne.
Så det var skönt att få vila lite=)

Nu ska jag nog natta den lilla skruttan, sen blir det nog sängen för mej också.


Fjärde advent

Jösses, redan fjärde advent. Snart jul och snart ett nytt år. Nu går vi mot ljusare tider igen, och snart är det sommar=)

Dagen har spenderats i Enåsa hos Mattias föräldrar och Inez kusiner. Det bjöds på mat och sen hade jag med bullar till fikat.
Inez har varit supermysig hela dagen. Skrattat och härjat för fullt=) Ida hade fullt upp med att hänga med henne när hon drog fram genom hela huset i sin gåstol.
Det är bra när hon får vara så igång på dagarna och träffa mycket folk, för då somnar hon för en gång skull i tid. I veckan har hon ju varit vaken till typ 22 för att hon har varit pigg. Men nu sover hon faktiskt redan.

Så nu funderar jag på om jag ska kila iväg till Valentino och köpa pizza, men vet inte om jag orkar dra på mej alla ytterkläder och gå ut i kylan. Har ju inte mycket till mat hemma heller som går snabbt att slänga ihop. Får väl knapra på en paprika eller nått=P

Imorn ska jag traska bort till Oxenparkeringen där Lions står och säljer granar, och kolla om det finns någon fin, vi hittade ingen bra i skogen. Så då köper jag en istället. Sen ska jag koka knäck och göra fudge också hade jag tänkt. Men det får bli på kvällen för på eftermiddagen ska jag till stallet och rida med mamma.
Lorden har blivit så snäll nu igen, håller inte alls på med sina dumheter längre. Skönt!!


Myskväll=)

Nu är det riktig myskväll här hemma ikväll. Mattias är LEDIG!! Det var längesen han var hemma på en Lördag. Så nu har vi ätit, blev en favorit i repris. Nötbiffar, klyftpotatis och hemmagjort bearnaisesås. Som faktiskt jag gjorde idag, med lite stöttning av Mattias eklart=)

Efter maten så tappade jag upp ett bad till mej och Inez, hon tycker att det är så himla kul. Hon blir helt galen. Sprattlar och plaskar med armar och ben och ger ifrån sej riktiga glädjetjut. Sen försökte jag mata henne lite, men de gick sådär. Tog typ 4 klunkar av ersättningen, sen somnade hon i min famn. Lilla snuttan<3

Nu ska jag gå och ta ett glas vin och duka upp lite mys. Morötter och dip, och ostbågar=)

Ha en trevlig Lördagskväll, det ska iaf jag ha!!

Nattugglan

Så var det kväll igen då. Dagarna bara springer iväg känns det som.
Snart det julafton, längtar faktiskt till julafton. Det har jag inte gjort på väääldigt länge. Men jag tycker att det ska bli kul nu när Inez är med och allt=)
Känns skönt också att alla juklappar nu är inhandlade. Fixade den sista idag, till lillebror. Så nu är det bara att koka knäck och göra fudge, sen är jag klar med allt jag ska göra=)

Nu ikväll så har jag och den lilla varit på Torsö. Inez var med kalle och pappa medans mamma och jag var i stallet och grejade. Lorden såg ut som en liten snögubbe när han kom in. Han hade frost i luggen, öronen och på hela näsan, lite på ögonfransarna och svansen var vit den med. Så söt var han=)
Imorn ska jag åka dit på förmiddagen så ska jag och mamma sticka ut och rida i skogen. Skulle gärna vilja dra ut på ett gärde och gallopera, men då blir han väl helt knasig om jag skulle göra det. Han blir så himla arg på snön, är väl jobbigt eklart. Den lilla latmasken=P

Inez har iaf varit på toppenhumör hela dagen. Hon har äntligen börjat sova lite längre stunder på eftermiddagarna. Så himla skönt. Men baksidan är ju då att hon inte vill sova på kvällen. Försökte få henne att sova vid 21 men det ville hon absolut inte. Hon ville bara leka. Så nu somnade hon för typ 20 min sen.

Så nu blir det snart sängen för min del också.

God Natt=)

Trött!!!

Idag har vi varit riktigt duktiga här hemma=) Åkte till tippen med lite skräp i förmiddags, sen åkte vi till Oxen och pantade en MASSA flaskor.. Så vi fick två fulla matkassar som vi kunde betala med pantpengarna. Det kändes riktigt bra kan jag säga=)
Sen drog jag bort till Cardells och hämtade ut det andra paketet från Bredbandbolaget, vi var helt säkra på att det var HD boxen så att vi äntligen kunde börja se på andra kanaler än skogsteve utbudet. Men ikke då. Det var nån jäkla box till hemtelefonen, som vi inte ens har beställt!!?? 
Fattar inte varför det ska ta så himla lång tid, hur svårt kan det vara liksom?
Sen väntar vi ju otåligt på våra nya telefoner också, han som vi beställde dom av sa att dom skulle komma om 10-14 dagar. Idag har det gått 15 dagar.
Jag vill ha min nya telefon NUUUUU!!!
Så nu har jag fått beklaga mej lite, nu känns det lite bättre=)

Ikväll nu så har Inez varit så himla gullig. Tappade upp ett bad till henne, och hon satt där och plaskade så att jag blev helt genomblöt.
Sen när hon hade ätit kvällsmat så stensomnade hon. Men det tog inte så lång tid så vaknade hon igen och var mer hungrig. Somnade om igen, och vaknade en kvart senare och var jätteglad. Knasfia=)
Så hon har srungit runt här i sin gåstol och busat som en liten tok.
Nu så somnade hon ordentligt för 10 minuter sedan. Och nu känner jag att jag är TRÖTT!!
Ska hoppa in i duschen nu sen blir det sängen för min del.
Ska fråga Mattias snällt när han kommer hem om han vill gå upp med henne i morgon bitti, så att jag kan få lite sovmorgon.

God natt på er=)

Så var det kväll igen

Ja nu var det kväll igen, dagen har gått jättefort!
Så himla tråkigt nu på kvällarna bara, när Mattias jobbar kväll och den lilla sover. Finns liksom inte så mycket att göra. Tråkigt!

Slängde ihop en smet till en saffranskaka nu när jag kom hem förut, satte in den i ugnen och glömde bort den, såklart. Trött jag blir på mej själv.  Men den blev bara lite bränd på kanterna, får väl se hur den är inuti, är garanterat ökentorr. Ja ja, ska kanske önska mej en äggklocka i julklapp kanske=)
 
Inez var iaf med sin morfar medans jag var i stallet förut, och det gick jättebra den här gången. Det har ju inte gått så bra de senaste gångerna=P Men nu har hon ju blivit så snäll, och är inte så gnällig och skrikig längre.
När jag kom upp från stallet igen så fick hon kvällsmat och stensomnade efter det, vaknade inte ens när jag lyfte upp henne från bilbarnstolen till sängen när vi hade kommit hem.

Nu ska jag hoppa in i duschen.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

En bra dag

Idag har det varit en ganska bra dag. Imorse gick vi upp allihopa och åt frukost. Sen åkte vi iväg och köpte en tomtedräkt till Inez. När vi kom hem igen så fick hon leka fotomodell. Försökte få till en bra bild till julkort. Och det var ju inte så svårt att få till en bra bild på henne, så glad som hon är jämt nuförtiden. Så snäll och foglig i allt man gör. LIlla pluttam<3
Just nu ligger hon och leker med sina nycklar och skriker i falsett, det är hon ganska bra på=)

Igår var vi i Enåsa hos mattias mamma och pappa. Det bjöda på mat och fika, fick förrestan ett par jättefina tossor av Linda och Roger också=)

lindberg-007

Nu blir det lite lite lek med den lilla, sen ska jag traska ner till stallet och grejja med den bästa=)

Lite av varje

Nu har jag börjat laga egen mat till Inez, det är riktigt kul faktiskt. Och hon tyckte att det var gott också. Tur de=)
Nu har jag gjort Kinaris. Bestående av, ris, lök, ärter, ägg, grädde, smör och peppar. Jättelätt=) Så ska frysa in ett par burkar så att man har, sen ska jag göra kycklinggryta med pasta.


Håller ju på med att sortera alla kläder. Herregud vad kläder. Trodde inte att det var så himla mycket kläder. Kolla, värsta högen=)




Nu är jag på G igen=)

Nu ÄNTLIGEN har vi fått vårat bredband. Bättre sent än aldrig. Men såklart så funkade de ju inte när vi skulle ansluta skiten igår. Så fick ringa kundtjänst idag, och då va de tydligen en gammal version, eller nått. Ja ja, nu är de fixat iaf. Och de känns rätt jädra skönt kan jag säga. Men har mycket att läsa igen, både i bloggar och annat skoj=)

Igår så bakade jag pepparkakor, och gjorde ett pepparkakshus såklart=) Så idag har jag gjort färdigt det. Nästan.
Ska fixa resten ikväll=)

Nu ska jag ta fram en massa kläder som Inez har vuxit ur och ta kort på dom, och sätta ut dom på tradera. Ska bara spara dom kläderna som jag tycker bäst om. Ingen ide att spara en massa. Sen är de rätt mycket kläder som är moderna just nu, och då är de ju faktiskt bättre att dom blir använda medans dom är moderna. Jag kanske tycker dom är jättefula om ett par år liksom.

Andra advent

Ja då var det andra advent nu då. Tiden riktigt springer iväg. Bloggar från mobilen idag, så blir nog inte så långt inlägg:) vårat mobila bredband har slutat att fungera:( vet inte vad felet är. Jävla skitgrejer. Det ska bara funka! Hoppas att vi får det fasta bredbandet i veckan som kommer nu. Och att jag får min nya telefon:) en HTC DesireHd. Idag ska iaf vi åka till Enåsa och bege oss ut till skogen och titta ut en gran:) ska bli mysigt att pulsa runt i snön:)

Förmiddagsvila

Inatt har Inez vaknat typ 300 gånger känns det som. Ätit flera gånger och vart allmänt pigg. Lite småjobbigt när man inte är van vid det. Hon brukar ju i vanliga fall sova som en stock på nätterna.
Men hon kompenserade det med att sova länge nu på förmiddagen istället. Hon somnade strax efter 9 och sover fortfarande!!! Det har nog aldrig ens hänt tror jag. Men väldigt skönt iaf=)

Igår kväll var jag, Inez, mamma, pappa och Kalle på Buffalo och åt filébuffé som älsklingen hade gjort=) Superdupermegagott var det=) Och Inez tyckte att det var jättekul. Hon satt och åt majskrokar och bankade med sina leksaker i bordet och tjoade och pratade=) Var flera tanter som kom fram och ville leka och gulla med henne. Så de verkade inte som om dom stördes av allt bankande iaf=)

När Inez har vaknat sen tänkte jag ta med henne ut på en liten promenad i kylan.
Nu rör det på sej inne hos den lilla=)

Ha en bra dag=)

RSS 2.0