Inez 3 månader!

Idag fyller Inez tre månader. Oj så fort tiden går. Hon har vuxit så mycket. Sist när vi var på BVC så vägde hon 5790 gram och var 61 cm lång.



Fick sms från lekmer.se förut också, mina flaskor som jag beställde förra veckan hade kommit. Så då tog vi en liten promenix till Oxen och hämtade paketet. Philips Avent är banne mej dom absolut bästa flaskorna, det kommer bara mat när barnet suger, så det blir inte en massa smådroppande. Märker ganska stor skillnad på Inez när jag har dom här eller om jag använder nån av MUM,s eller esska,s flaskor.




Sen gick vi till banken och satte in pengar till Mattias.
Och där träffade jag Eva-Britt från jobbet. Hon berättade att det var massa folk som hade slutat på jobbet för att det var så himla mycket att göra nu. Tråkigt att alla dom roliga har slutat. Så hon letade också nya jobb. Fan vad tråkigt det kommer bli att komma tillbaka på jobbet och alla ankare är borta. Jag saknar ju mina jobbarkompisar jättemycket. Så nu vette fan om jag ens vill komma tillbaka, det har ju varit dom som gjort att jag trivs på jobbet. Ska nog försöka se mej om efter något annat när jag ska börja jobba igen. Men vet inte riktigt vad jag ska söka för nått, vet inte vad jag vill känner jag. Kanske skulle börja läsa till polis trots allt.


Ullared

Japp, då var man hemma igen efter en heldag i Ullared. Det var trevligt. Och det blev en hel del bra saker inhandlade. Bl.a. lite julklappar, lite hästgrejjer och lite kläder till Inez. Fast behövde inte köpa så väldigt mkt kläder till henne, mamma gjorde det istället. Men mkt fina barnkläder fanns det faktiskt. Men jösses vad jag har saknat henne idag. Och nu när jag väl kom hem så sov hon. Men jag tar henne gladeligen när det är dags för matning sen=)

Igår så fick ju Inez sin tremånaders spruta. Och det var inte sp jobbigt som jag trodde att det skulle bli. Lilla gumman var så duktig. Första sprutan bara hon gnällde lite, inte alls farligt. Men andra sprutan blev hon lite ledsen, men hon grät bara i några minuter. Sen var det bra igen. Och ingen feber eller några besvär alls fick hon. Så man kan ju säga att jag har oroat mej helt i onödan=)

Ser på min underbara lilla dotter

Och hela kroppen fyllls av ett lyckorus jag aldrig någonsin känt tidigare. Jag kan stå och titta på henne hur länge som helst. Studera varenda millimeter av henne och imponeras av hur perfekt hon är. Alla små detaljer som är så självklara, men ändå så otroliga. Denna undebara lilla varelse har utvecklats inuti mej. Man förundras ändå över hur fantastiskt det här med livet är.




Ikväll har vi varit i Enåsa och fikat. Och Inez fick massa kläder av farmor och farfar. En jeansklänning, tre par velour byxor (rosa, röda och svarta) kalasbyxor och en vit body. Bortskämd blir hon=)
Kvällen här hemma avslutades med pizza och Ensam Mamma Söker.

Sovmorgon=)

Ja idag fick vi verkligen sovmorgon. Jag gick precis upp för att jag kände mej för en gång skull utvilad. Och Mattias och Inez sover fortfarande. Helt underbart!

Idag ska vi iaf gå och kolla på lägenheten igen, Mattias har ju inte sett den än. Så det ska bli skoj. Sen har vi inte så mycket mer planer för dagen. Det är ju iofs söndag, och då brukar vi åka ut till Enåsa. Så det kanske vi gör i eftermiddag.

Imorgon ska lilla gumman få sina tremånaders sprutor=/ Usch, jag är lite nervös inför det. Jag kommer tycka så rysligt synd om henne. Men men, ett stick gjoert på ett kick. Hoppas bara inte att hon får feber och mår dåligt eller nått sånt där bara. För på tisdag åker jag och mamma till Ullared. Och då ska Mattias vara hemma med Inez, jobbigt för honom och vara själv med henne om hon inte mår bra.

Ang. Ullared så har jag inte så där jättemycket som jag vet att jag ska köpa. Ska försöka hitta lite julklappar till barnen, Hua, det är banne mej inte långt kvar till jul. Fattar inte vart tiden tar vägen, sen ska jag köpa ridhandskar och hörlurar till Mattias. Sen är det egentligen inte så mycket mer, kanske kollar efter lite prylar till Inez rum. Kanske nån rolig lampa, och säkerligen lite leksaker=)

Nej, nu ska jag gå och sätta på lite kaffe och fixa till lite här hemma.

Hej Svejs!

Nya brallor

Var inne på Lindex förut och köpte två nya jeans till tösa. Ett par rätt vanliga med mudd nertill, och ett par typ grön/tukosa. Rätt coola tyckte jag=) Men jösses vad folk det var, lite svårt att komma fram med vagnen där för folk kan ju inte flytta på sej, bara står och glor. Kanske är lite enklare för dom att bara ta ett eller två steg åt sidan, än att jag ska trassla in mellan alla kläder och kryssa runt för att komma förbi kan man ju tycka. Men nej då.







Sen gick vi till Ströget och fikade. Och när vi var där så kom det fram en liten kille med sin pappa och frågade om dom fick hälsa på Inez. Han tyckte väldigt mycket om hennes små fötter=) Så söt var han, sen tyckte han att det var tråkigt när vi skulle gå.

Så nu funderar jag på vad jag ska ta mej för att göra. Skulle behöva åka till stallet och rida lite. Men jag känner verkligen inte för det idag. Ja ja, får se hur jag gör.

Mysig kväll

Har haft en jättemysig kväll med mamma, pappa och morfar. Vi var nere på stan och kollade på konstutställningen och så där, och Inez ville inte ligga i vagnen, så jag fick gå och bära på henne hela tiden. Då märker man att hon har börjat på att bli lite tung=P. Sen gick vi hem hit och käkade tacos och kollade på TV.

Har grym träningsvärk i ljumskarna efter gårdagens träning med Lorden. Som jag för övrigt är väldigt nöjd med. Vågar jag bara släppa på lite mer så kommer det att gå ännu bättre=)
Sen MÅSTE vi träna mer på lastningen, herregud vi höll ju på hur länge som helst hos Jonssons. Tack och lov har jag snälla kompisar med långt tålamod=)
Hemma är han hur lätt som helst att lasta, men när vi är nån annanstans så bara vill han inte. Så nu är det hårdträning på det som gäller=)

Spiraler och adaptrar

Inatt sov Inez hela natten, precis som igår=) Somnade vid halv 11 och vaknade vid 6, och somnade om igen. Kan ju inte bli bättre! Hon har blivit så himla busig, hon skrattar och äter nästan upp sina små händer när hon blir uppspelt. Så mysigt=) Det verkar som om magdropparna har har hjälp på henne iaf.

I morse var jag hos BM Helen och satte in en spiral. Hon sa att det kunde göra ganska ont.. Jag kände absolut ingenting=P Så olika det kan vara.

Ikväll blir det träning igen hos Jonssons. Tänkte att jag skulle be Malin att filma lite. Rätt kul att se. Då vet man bättre vad man kan ändra på. Så nu har jag varit iväg och köpt en adapter till bilen så att jag kan dra transporten. Blev så förvånad sist jag skulle koppla på transporten när kontakten inte passade. Fattar inte varför man ens gör är sånna uttag som vi har på våran bil. Jag har då aldrig sett sånna förr.

Pigg bebis

Ikväll ville Inez då rakt inte sova. Hon skulle bara busa och skratta framför spegeln med pappa. Hon som brukar vara så duktig och somna vid 7-tiden. Men nu strax före 11 så blev ögonlocken tunga.




Annars idag så har jag fått rikigt mycket egentid. Det har varit ganska skönt. Åkte till Töreboda och fick mej en makeover i håret. Slingor och klippning. Det var mormors elev som gjorde det idag, så jag fick agera provdocka. Men blev riktigt nöjd=)

Måndag.

Ja då var det måndag igen då. Herregud vad veckorna går fort.
I förmiddags blev det en promenad mad Ineza och Mattias, sen bakade jag lite bullar... igen=P Men det är bra att ha hemma=)

Snart ska jag och lillfisan åka till Torsö och först hälsa på Jessica och se hur hon har fått det i sitt nybyggda stall. Ska bli spännande att se=)
Sen blir det ridning med mamma. Det är träningh på torsdag igen så skulle egentligen behöva hoppa lite idag och slipa oss lite. Men får se vad mamma har tänkt sej.

Den lilla har för övrigt haft det väldigt jobbigt med sin lilla mage både igår och idag. Stackars lilla gumman, det har ju varit så bra hela förra veckan. Finns ju inte så mycket mer jag kan göra för henne än att ge henne sina magdroppar. Just nu sover hon, antar att det tar på krafterna att ha så ont i magen.

Svar på kommentar:

"känner igen de där du...men bara att strunta it :) du vet nog bäst vad som är bra för din dotter eller inte..sen kan hon ju faktiskt protestera om något känns fel eller inte är bra, det brukar ju dom små liven va duktiga på ;)"


- Precis, inte direkt så att man låter dom sitta kvar fast än att dom inte vill.
Vet att man inte ska bry sej om folk som säger sådana saker. Men var bara tvungen att få skriva av mej lite. Tyckte det var lite intressant att hon kunde säga att barn inte tycker att det är kul.. Troode att alla barn är olika.

Ja jag säger då det..

Jag bllir så trött. På alla moralmammor som tror sej veta precis ALLT, och konstigt nog så vet dom vad som är bäst för mitt barn. Jag ställde en enkel fråga om när man kan börja sätta barnen i hoppgunga. Och vad får jag till svar?..
"Hoppgunga, det ska du inte använda över huvudtaget, för jag har hört att barn som sitter i hoppgunga får sned rygg och alldeles för korta ben. Och för den delen tycker inte barnen att det är kul." osv...
Okej??? För det första: Hur kan denna mamman veta vad MITT barn tycker är kul och inte? För det andra: Jag satt jättemycket i hoppgunga när jag var liten, och inte har jag varesej sned rygg eller för korta ben.
Istället för att bara svara på min fråga så kommer denna moralkärring och ska predika om både det ena och det andra. Men om nu dessa hoppgungor skulle vara så farliga, varför säljs de då överhuvudtaget kan man ju undra?
Jag blev så irriterad över detta så jag kikade runt lite. Och konstigt nog, jag kan inte hitta en enda sida om hoppgungor som tyder på att det på något sätt skulle vara farligt. (Givetvis ska man kanske inte ha sin unge i gungan i timmar)

Ja ja, här är iaf Inez i sin hoppgunga (som även jag hade när jag var liten) Och hon verkade inte särskilt missnöjd.



Ikväll är vi för övrigt själva hemma. Mattias är i Skara och jobbar. Lite tråkigt, hade varit mycket roligare om han hade varit hemma ikväll.

Torsö

Idag har jag och Inez varit hos Gammelmormor i Töreboda. Blev bjuden på Thaimat=) Riktigt gött va de, och skönt att slippa laga mat själv.

Sen kom Tore hem och lämande alla blöjor som jag beställde för ett tag sen. Problemet var bara att jag trodde att jag skulle få hem blöjorna mycket tidigare, så alla blöjor i stl 2 kan jag ju inte använda på Inez. Hon kanske kan ha dom i nån vecka eller två till. Just nu använder hon treor. Typiskt. Så är det nån som vill köpa Libero tvåor så kan ni göra det av mej. Billigare ån i butiken.

Sen gick jag bort till Ströget och tänkte fika med Mattias och Andreas, men hann bara ta typ tre klunkar kaffe. Sen fick jag gå hem igen för lillfisan tänkte då rakt inte vara tyst. Blir så himla stressad när hon gråter när man är ute bland folk sådär.

Pappa kom och hämtade oss vid halv sex, så inatt ska jag och Ineza sova på Torsö. Mattias jobbar på Valhall ikväll så han är ändå inte hemma. Så ikväll har vi ätit hemmagjord pizza och käkat godis=)
Så nu ska jag nog släcka lampan och sova, passa på när man kan=)

Bakning=)

Idag var det bakning som stod på schemat. Bullar och moccarutor. Fast inte det allra lättaste, Inez vaknade precis när jag skulle baka ut bullarna. Typiskt!! Så den sista degen fick la jäsa i 2 timmar iastället för 40 min, men det blev bra ändå=) Skönt de blir sen när lillfisan blir lite större så hon kan leka lite själv och inte kräver 100% uppmärksamhet hela tiden. Eller ännu roligare blir det när hon kan hjälpa till=)

I eftermiddgas åkte vi till Skövde och köpte oss en filmkamera, så nu ska här filmas=)

Och nu ikväll somnade Inez redan vid halv 7. Så då passade vi på att laga lite mys mat. Potatiskroketter, benfri kottlet med grönpepparsås=) GOTT!

Nu blir det en stund framför teven innan jag slänger mej i sängen.

God Natt!

KALLT!!

Fy fasiken vad kallt det är eller, höll på att frysa fötterna av mej när jag red förut. BRRR!! Ganska skönt var det att ställa sej i duschen när jag kom hem kan jag säga=)
För övrigt så blev det intervallträning med Lorden idag, skulle ju egentligen ha varit i padocken och hoppat, men det är så trassligt och omständigt när man är själv när man ska höja och ändra och sånt. Så det fick bli intervall istället. Och gissa om han blev trött. Körde på rätt ordentligt med honom. Men han tyckte att det var kul iaf=)

På förmiddagen idag så var jag och Inez på öppna förskolan på Pärlan. Det var riktigt trevligt. Och Inez verkade tycka det också. Hon var på strålande humör hela dagen och skrattade och hade sej=) Hon är så mysig när hon är på det humöret. Vore kul om hon kunde vara sån oftare. Det är vi inte allt för bortskämda med.

Kvällen avslutades med älsklingen framför teven. Kungarna av Tylösand. Asså, vad är det för nått egentligen. Fattar dom inte att dom skämmer ut sej totalt?!! Helt sinnessjukt..

Sängen..

Helt otroligt. Jag la Inez i sängen och tänkte går det så går det. Och det gick=) Hon somnade helt själv i sin säng, det kan ju inte bli bättre=) Men det var kanske kompensation för i förmiddags. För fy bövelen vad skrikig hon var. Provade nästan allt, men det var inget som verkade hjälpa nått nämnvärt. Men dom säger ju att det är dom första tre månaderna som är jobbiga, sen vänder det. Och Idag är Inez 11 veckor. Så då borde det ju snart bli bättre. Längtar!!

Imorgon ska vi åka till Torsö på förmiddagen. Då ska mamma ha Inez medans jag rider.
Har skissat upp en liten övning som ska genomföras=)





Nu blir det sängen för mej också. Börjar på att bli trötter i ögonen.
God natt!

Tråkigt väder...

Vaknar upp och hör hur det smattrar på rutorna. Tråkigt, jag som ville gå ut och gå. Men det kanske slutar snart=) För fast än att vi har så många kanaler så finns det inte nått att titta på. Bara massa skit, och repriser=( Fick iaf lite sovmorgon idag, vi gick inte upp för ens vid 9, gött!

I eftermiddag blir det stallet, ska bygga upp nån bra övining i padocken med mamma. Det är ju träning nästa vecka igen. Och då måste ju vi ha slipat oss lite.
Måste även börja fixa till transporten, den har blivit så himla solblekt, den är inte mörgrön längre, den är ljusgrön=P Så måste först rubba, sen vaxa den med båtvax. Usch, det kommer ta en stund det. Kanske gör halva idag och andra hälften imorn, eller nått. Tråkigt är det iaf, men det blir ju fint när det är klart=)

Sitter för övrigt och väntar och hoppas på att fastighetsägaren ska ringa snart med goda nyheter=)

God kväll!

Så var det kväll igen då. Fattar inte, dagarna går så himla fort, vart tar dom vägen?
Dagen började med att jag vaknade av att Inez låg i sin säng och jollrade och gurglade. Så sött=)




(Inez försöker äta upp sin hand)


Sen var Pernilla här i ett par timmar och fikade lite. Det var riktigt trevligt. Var längesen jag träffade henne. Måste vi göra oftare=)

Sen när Mattias kom hem tog han Inez så att jag kunde åka till stallet. Red ut i skogen en sväng och Lorden skötte sej exemplariskt. Han har blivit så himla stabil måste jag säga.

Och nu är klockan snart 22. Och då är det "Lite Sällskap" på femman. Fy fan vad bra det är eller=)





Designen på bloggen.

Jag har haft lite problem med att vissa bilder och sånt inte syns på bloggen. Även headern har varit dold. Så nu håller jag på och mixtrar lite med lite olika mallar för att få det hela att fungera. Sulle vara kul att fixa en helt egen mall, men så bra är jag inte på det än, eller, jag orkar inte lära mej. Så jag hittade en som jag tyckte funka bra från http://www.designandmakeup.se/.

TV-tittande

Inez har varit helt gudomlig idag. Knappt gråtit nått alls. Bara varit glad och allmänt mysig=) Kul att hon kan vara lite sån för en gång skull när vi är hos farmor och farfar, hon brukar annars vara så gnällig.
Vi var ute och gick en sväng i skogen, och den lilla grodan fick åka bärsele. Det gillar hon verkligen. Så att hon har stenkoll på läget.


Nu ikväll var det dock lite svårt att få henne att somna. La henne i sin säng och tyckte att ögonlocken såg lite tunga ut. Men jag misstog mej. Så satte henne i babysittern framför teven. Och hon blev hur nöjd som helst.




Första parkett=)



Men efter lite tv-tittande somnade hon ganska snabbt.
Så nu har jag och Mattias käkat pizza och kollat på Irene Huss, och bara myst i soffan. Rikigt skönt=)
Man uppskattar verkligen sånna stunder väldigt mycket nuförtiden!!


VILA!!

Lillfisan hon har varit lite småbesvärlig inatt och varit vaken sedan halv 6 och legat och gnällt. Men nu verkade det som att hon kanske skulle kunna vara lite trött i ögonen. Hoppas att hon vill sova en liten stund nu, då kan jag gå och lägga mej  lite igen. Vore ganska skönt, eller, väldigt skönt=)

Idag blir det Enåsa och hälsa på svärfäräldrarna, kanske får lite mat också=P Kanske även kan passa på att tvätta bilen när vi är där. För fy fasiken vad skitig den är.


Tandläkaren

Inatt har Inez sovit rikigt bra. Åt sista gången halv 12, sen vaknade hon vid halv 6, somnade om och vaknade kl. 8. Men just nu är hon inte lika fantastisk. Hon bara gnäller, fattar inte varför. Inget som passar lilla fröken. Ahhh, jobbigt!!

Fick brev från tandläkaren i veckan, och ska dit idag. PÅ EN LÖRDAG??!! Vad fan, det sabbar ju hela dagen eftersom Mattias börjar jobba kl 17.

Ja, ja, nu får jag nog byta av Mattias lite, kanske går ut och går en sväng med vagnen. Det kanske passar bättre.

Ont i hela kroppen

Har seriöst ont i varenda liten kroppsdel, skamligt så otränad man är.
Men hoppträningen gick iaf super, ja, lite vägringar och tokiga avstamp, men älsklings Lorden gjorde så gott han kunde, han är så snäll=) Ny träning inbokad den 21 sept igen. Och då ska det gå ännu bättre=)



Försökte få Inez att sova lite till nu på morgonen, men teven var mer intressant=P
Så det var lika bra att stassa om, och då blev det så här:



BVC och Tackkort

Idag var det BVC och läkarbesök som stod på programmet. Och Inez visade upp sej från sin allra bästa sida med ett strålande humör, hon till och med skrattade åt doktron=) 
 
Vikt: 5230 gram
Längd: 59,5
Huvudomfång: 37,7


Och sen så kom tackkorten som jag beställde förra veckan hem idag också. Så nu har jag adresserat alla korten och ska gå och köpa frimärken så att jag kan posta dom idag. Gud så duktig jag är=)

För övrigt har jag grym träningsvärk efter gårdagen. Inez vaknade igår kväll igen och gallskrek, så det blev en till promenad på två timmar!! Och det känns i benen idag vill jag lova. Fast det är riktigt gött, känns att man har gjort nått vettigt=)








Nöjd med dagen.

Är väldigt nöjd med dagen måste jag säga. 45 minuter på gymmet och jag svettades som en gris=P Men det var ändå inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Men det kan jag nog tacka alla trappor som man måste springa i varje dag. Sen drog jag till stallet och stack ut och red en timma med mamma=)

Han som äger fastigheten på Aspetorpsgatan ringde idag också och sa att det är visning på onsdag 17;30=) Synd bara att Mattias jobbar då=/ Men jag får ta lite kort. 
Gick en promenix förbi för att kolla lite utanför nu när jag vet vilket nummer det var. Och det var det fina huset=) Hoppas bara på att det inte är högs upp. För då är det inte så intressant.

Nu har lillfisan äntligen somnat efter en halvtimmas vrålande. Då passar det ganska bra att bara sitta för sej själv och lyssna på musik=) Vet inte rikigt varför hon skrek så ikväll. Tror inte att det var magen som spökade iaf. Men vad vet man. Inte lätt att vara liten. Men det är sannerligen inte så lätt att vara förälder heller alla gånger när man inte vet vad som är fel.


Goden morgonen

Vaknade av att mamma ringde och berättade hur det hade gått när dom släppte ihop Salut tillsammans med Jägarn och Lorden. Det gick inge bra, Jägarn har blivit så in i helvete elak. Han bara jagar och jagar, stackars Salut. Mamma blev rädd att han skulle springa tills han sprängde sej själv så hon tog isär dom igen. Så nu vet vi inte hur vi ska göra rikigt. Han får väl gå ihop med Ninotchka, Fonzie och Sara om det inte går på annat sätt.


Lillfisan har iaf sovit hyffsat bra inatt. Fast hon vaknade två gånger. Hon brukar bara vakna en gång för matning.
Just nu ligger hon och drömmer. Gullpluttan gnyr och smågråter. Undrar vad dom så liven kan tänkas drömma om. Att maten tar slut kanske?=P

Hepp, nu ska jag gå upp och koka lite kaffe. Sen funderar jag på att bege mej till gymmet. Måste verkligen ta tag i detta nu. Jag kan ju knappt ha några kläder i garderoben längre. Inte okej!!!

Kräftskiva

Igår var det kräftskiva på programmet. Fast Inez var med och jag körde så det blev ganska lugnt. Åkte hem vid 12. Men alla andra var det full fart på vill jag lova=P Mamma och pappa hade fixat dit ett liveband som spelade hela kvällen, körde lite musikquiz, introtävlingar och lite sånt. Var rikigt trevligt=)
Man blev ju faktiskt lite sugen på att få festa lite själv. Jessica och jag planerar nu att låta Martin och Mattias sitta hemma med Inez, medan vi går ut och dricker vin=D




Idag har vi varit hos svärföräldrarna och ätit "söndagsmiddag".
Sen åkte vi till Torsö en sväng och kollade på Ninas nya häst som hon har lånat hem. Den såg riktigt trevlig ut. Det blir roligt för Nina att få komma igång igen. Och förhoppningsvis kunna ha lite kul med sin häst=)

Apropå hästar. Jag ska till Jonssons och hoppträna på tisdag!! Första träningen med Lorden sedan förra sommaren. Shit, jag som är så rostig nu, vet inte riktigt hur detta ska gå=P Har ju inte ens hoppat en hel bana på evigeter känns det som. Snacka om att det här med hoppningen är en färskvara. Underhållert man det inte, förfaller det.
Ens tanken på att jag en gång i tiden har hoppat bana på 1,40 känns ganska avlägset. T.o.m skrämmande. skulle nån sätta upp en oxer på 1,40 nu, skulle man kunna jämföra det med att hoppa in i en vägg=P
Räcker ju med mina räcken på en meter för att mitt adrenalin ska börja pumpa=P




Det här var första hoppet efter mitt uppehåll=)

Stallet klart!

Japp, då var stallet färdigmålat. Eller nja, det skulle behövas målas rött också, men jag måste ju ha nått att måla nästa sommar också=P
Men det som skulle målas för denna gången är iaf klart! Och så fint det blev. Idag ar jag tjärat fönstren och sockeln. Vad det gör stor skillnad med lite färg egentligen=)



RSS 2.0